A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Робоча нарада з питання введення в дію нового Закону України «Про соціальні послуги»

Дата: 27.01.2020 13:52
Кількість переглядів: 1032

Фото без опису

За підсумками засідання колегії облдержадміністрації, яке відбулось 23 січня 2020 року, голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна 24 січня 2020 року провела робочу нараду з питання введення в дію нового Закону України «Про соціальні послуги». Участь у робочій нараді взяли представники управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації, КУ «Бахмутський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», КУ «Бахмутський районний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю», Бахмутського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

В прийнятому Законі Україні «Про соціальні послуги» визначені 17 базових соціальних послуг, надання яких гарантується тільки місцевими адміністраціями, виконавчими органами міських рад, міст обласного значення, а також виконавчими органами об'єднаних громад.

Крім того, нововеденням є запровадження «Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг», в якому  будуть дані про всіх надавачів та отримувачів соціальних послуг;  ведення випадку – структурованої системи надання соціальних послуг, яка починається з аналізу заяви та оцінки потреб і закінчується оцінкою якості надання послуг.

Присутні інформували голову райдержадміністрації про проблемні питання, які виникають із практичною реалізацією Закону, оскільки частина нормативно-правових актів, необхідних для надання соціальних послуг, досі відсутня.

Враховуючи соціальну значимість прийнятого Закону, за результатами робочої наради надані контрольні доручення керівникам всіх задіяних суб’єктів надання соціальних послуг щодо розроблення алгоритму співпраці, а також приведення у відповідність до вимог законодавства уставних документів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора