A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Літературні читання до дня народження нашого земляка Володимира Сосюри

Дата: 17.01.2020 14:03
Кількість переглядів: 837

Фото без опису

Найніжнішим ліриком, українським соловейком називають Володимира Сосюру, чиє поетичне слово народжувалося з любові і з любов’ю промовляло до всього сущого на землі.

17 січня Миронівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 гостинно зустріла шанувальників Сосюринського слова: голову Бахмутської райдержадміністрації Тетяну Єрохіну, в.о. начальника відділу освіти Світлану Гатченко, директорів, учителів та учнів шкіл Бахмутського району.

Літературну вітальню «Любові всевишній присвячується…» відкрила в.о. директора школи Полякова Яна. Вона привітала присутніх зі святом та запросила всіх поринути в цілу гаму почуттів ніжного й тривожного В.Сосюри.

До дійства долучились усі школи району. Вони презентували поетичне слово нашого земляка. Лунали мелодії пісень, ніжна поезія, грали скрипка, гітара. Діти вражали присутніх чудовим голосом та майстерністю виконання, підкреслюючи особливу силу поетичного слова українського генія.

А танець ансамблю «Юність» довів, що любов і сім’я з давніх давен найбільше цінувались в Україні. Поєднання різних видів мистецтв допомогло поетичному слову В.Сосюри заграти з новою силою, показати нові грані таланту нашого земляка.

Кожного року в Бахмутському районі традиційно проходить конкурс юних поетів, присвячений Дню народження В.Сосюри. Підводячи підсумки конкурсу, Тетяна Єрохіна висловила сподівання, що з кожним роком будуть розкриватись все нові й нові таланти Бахмутського району. Учні-переможці були нагороджені грамотами та отримали авторські екземпляри поетичної збірки за вдалі проби пера й високий рівень виконавської майстерності.

Завершилось свято поліфонічним спілкуванням:  ароматний чай, фото на згадку в чудових фотозонах, екскурсія до шкільного музею «Чарівний світ мистецтва» доповнили палітру позитивних вражень.

Заходи районного рівня – це не просто події, відзначені в календарі. Це – плекання талантів, визнання досягнень і мотивація подальшого розвитку. Отож – до нових зустрічей та звершень, творча юнь! Щиро бажаємо всім натхнення, перемог і нових вершин.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора