A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Сім творчих колективів КЗ «Бахмутський районний будинок культури» успішно підтвердили звання «народний аматорський колектив»

Дата: 16.01.2020 15:58
Кількість переглядів: 939

Фото без опису

16 січня на запрошення відділу культури і туризму райдержадміністрації голова Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна взяла участь у заході щодо підтвердження звання «народний (зразковий) аматорський колектив», який проходив у районному будинку культури. Були представлені підсумки та досягнення багаторічної  роботи семи творчих колективів КЗ «Бахмутський районний будинок культури».

Про кожний творчий колектив можна сказати, що це перлина та гордість Бахмутського району.

Народний вокальний ансамбль «Бахмутська вольниця»: своїми виступами оспівує красу української пісні, прищеплює любов до української музики, робить це з душею, на високому художньому рівні та дарує радість глядачам.

Народний чоловічий квартет «Свято»: учасники цього колективу різні за характером,  мають різні професії, але справжні ентузіасти, яких об’єднує  любов до пісні. Цей  творчий пісенний квартет поєднав в собі високу культуру виконання та чоловічу чарівність.  Солісти вміють надихати власним творчим натхненням і досягати успіху.  

Народний театр естрадних мініатюр «На задвірках»: протягом останніх років основним складом театру було підготовлено 49 творчих робіт, серед яких мюзикли, новорічні вистави, сценки та мініатюри, естрадні гумористичні та драматичні монологи, тематичні та театралізовані прологи.  На сьогоднішній день в колективі займається 36 осіб віком від 6 до 70 років. До основного складу входять 18 акторів, більшість з яких не мають спеціальної фахової освіти, проте грають, як професійні актори з великим досвідом роботи. 

Народний вокальний гурт  «Ярославна»: на сьогоднішній день має 4 постійні  учасниці віком від 16 до 27 років. Оригінальна манера виконання, висока виконавська культура – це ті характерні риси, які вирізняють вокальний гурт «Ярославна» серед інших естрадних колективів.

Народна студія естрадного співу «Мажор плюс»: основний напрямок роботи студії – пісенна діяльність по впровадженню та популяризації естрадної пісні. Провідне місце належить сольному та ансамблевим формам співу. На сьогодні  склад учасників студії налічує 17 солістів, які займаються у чотирьох групах. До основної концертної групи входить 3 учасника віком 27-57 роки. Це люди з великим практичним досвідом роботи на сцені та з фаховою музичною освітою. До підготовчої групи входить 14 дівчаток віком від 6 до 18 років, які бажають співати на професійній сцені.  

Народний фольклорний ансамбль «Веселка»: основний напрямок роботи колективу – пісенна діяльність по впровадженню та популяризації народної пісні. На сьогоднішній день в колективі займаються  10 учасників старшої вікової групи. За  останні три роки колектив взяв участь у 29 концертних програмах, які проводились на різних сценічних майданчиках. 

Зразковий  шоу-балету «Дюнола»: колектив працює за напрямкм  хореографічного сучасного мистецтва. В його репертуарі 30 хореографічних композицій: сучасних, естрадних танців, які поєднують декілька технік і стилів. Перевага надається  стилю «Тодес». Талановитий склад колективу та неординарний творчий керівник постійно створюють нові танцювальні шедеври, не зупиняються на досягнутому. На даний час в колективі займається 40 учасників віком від 9 до 20 років.

Голова райдержадміністрації Тетяна Єрохіна зазначила, що кожний творчий колектив – це неповторна перлина та гордість Бахмутського району, привітала їх з успішним підтвердженням звання «народний (зразковий) аматорський колектив» і  побажала нових творчих досягнень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора