A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

У Бахмутському районі триває робота з освоєння коштів державної субвенції для придбання житла дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування

Дата: 11.01.2020 10:18
Кількість переглядів: 734

Фото без опису

Забезпечення житлом – один з найважливіших напрямків у сфері соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які випускаються в доросле життя з інтернатних закладів, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу.

Відповідно до Порядку та умов надання у 2019 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа (постанова КМУ від 15 листопада 2017 року № 877 в редакції постанови КМУ від 26 червня 2019 року № 616) з державного бюджету дітям Бахмутського району виділено субвенцію в сумі 8 226,806 тис.грн.

Бахмутською райдержадміністрацією вже проведена значна робота щодо освоєння коштів державної субвенції, і на сьогоднішній день є позитивні результати. Утворена при райдержадміністрації комісія розглянула подані заяви та документи громадян вищезазначених категорій. 26 заявників отримали на банківські рахунки (зі спеціальним режимом використання) грошову компенсацію. Управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації здійснюється інформаційно-консультативний супровід громадян, яким призначена грошова компенсація для придбання житла. За їх заявами комісія проводить обстеження квартир, що планується придбати, слідкує, аби технічний стан, обладнання відповідали встановленим вимогам.

У грудні 2019 року за кошти державної субвенції були придбані квартири для двох мешканців району: двокімнатна квартира в м. Бахмут і однокімнатна квартира у м.Сіверськ. Отже дві дитини з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, вже є власниками житла, і новий 2020 рік вони зустріли в нових квартирах.

У січні поточного року комісією проведено обстеження ще двох квартир у м. Бахмут, які планується придбати найближчимчасом



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора