A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна взяла участь у засіданні колегії Донецької ОДА

Дата: 26.12.2019 15:07
Кількість переглядів: 750

Голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна взяла участь у  засіданні колегії Донецької облдержадміністрації, що проходило 26 грудня під керівництвом голови облдержадміністрації Павла Кириленка. У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, голови райдержадміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад, військово-цивільних адміністрацій, правоохоронці, представники ООС і  громадськості.

На початку засідання очільник області представив голів райдержадміністрацій, яких Президент України затвердив на посадах протягом останнього часу. Серед новопризначених голів райдержадміністрацій – голова Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна. Павло Кириленко ще раз привітав з призначенням на відповідальну посаду та вручив службові посвідчення за підписом Президента України Володимира Зеленського.

На порядок денний були винесені питання про виконання Програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2019 рік та основні напрями розвитку на 2020 і 2021 роки, про проєкт Програми економічного і соціального розвитку Донецької області на 2020 рік, про проєкти Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року та Плану заходів з реалізації у 2021-2023 роках Стратегії розвитку Донецької області на період до 2027 року, про проєкт Регіональної програми моніторингу стану довкілля в Донецькій області, про проєкт міжвідомчої регіональної програми «Екологічна просвіта та інформування для сталого розвитку Донеччини на 2020-2025 роки».

На засіданні колегії були підбиті підсумки виконання Програми економічного та соціального розвитку Донецької області на 2019 рік та презентована Програма розвитку на 2020 рік. Павло Кириленко зазначив, що в рамках Програми соціально-економічного розвитку у 2019 році особлива увага приділялась вирішенню питань підтримки функціонування та покращення матеріально-технічного стану галузей соціальної сфери: освіти, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту.

Соціальний захист найбільш вразливих верств населення, насамперед – дітей, залишається пріоритетним напрямком у роботі органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування. У 2019 році придбано житло для 120 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. 10 одиниць житла впорядковано та надано з житлових фондів міст, районів, ОТГ для постійного проживання зазначеної категорії осіб, 44 одиниці житла – соціального, надано з фондів соціального призначення, – зазначив керівник області.

Заступник директора департаменту економіки-начальник управління розвитку реального сектору економіки Дар’я Снопенко поінформувала присутніх про основні напрямки розвитку області протягом поточного року та перспективи розвитку на 2020-21 роки.

У 2019 році головними пріоритетами роботи Донецької ОДА в рамках реалізації Програми були економічне зростання, підтримка спроможності громад і територій, людський розвиток та безпека. На реалізацію Програми було спрямовано майже 9 млрд. гривень. У цілому в рамках виконання Програми на території області було реалізовано понад 500 проєктів і заходів. Найбільша кількість проєктів була реалізована у сферах охорони навколишнього середовища та енергоефективності, розвитку житлово-комунального господарства, дорожньо-транспортного комплексу, охорони здоров’я, освіти та підтримки дітей та молоді. 

У 2020 році пріоритетом залишиться розвиток людського капіталу. Для цього планується підвищити зайнятість населення, продовжити програму з надання житла та транспорту для дитячих будинків сімейного типу, а також житла для кращих спортсменів області та дітей-сиріт, розвивати мережу центрів надання адміністративних послуг, продовжити реалізацію проєктів з ремонту та будівництва автошляхів тощо. Також передбачена низка заходів, спрямованих на підвищення якості життя у Донецькій області. Для цього планується проведення заходів з подолання наслідків конфлікту, попередження екологічних загроз і підвищення якості місцевого самоврядування.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора