A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Виїзний прийом заступника голови облдержадміністрації Юлії Костюніної: для мешканців району залишаються пріоритетними питання соціального захисту

Дата: 21.12.2019 10:11
Кількість переглядів: 1144

Фото без опису

20 грудня в адмінбудівлі Бахмутської райдержадміністрації заступник голови Донецької облдержадміністрації Юлія Костюніна провела виїзний прийом громадян. У прийомі також взяли участь голова райдержадміністрації Тетяна Єрохіна, директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Токарева, фахівці УПСЗН райдержадміністрації та директор КУ «Бахмутський райтерцентр».

Громадяни, які звернулись на прийом, а це люди похилого віку, з інвалідністю, порушили низку питань соціального захисту, в тому числі –  пенсійного забезпечення, надання соціальних послуг Комунальною установою «Бахмутський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», призначення житлової субсидії та її перерахунку.

Мешканка сел. Хромове звернулась з питання  збільшення норми споживання на природний газ при призначенні житлової субсидії. Громадянці було роз’яснено, що розрахунок житлової субсидії проведений УПСЗН Бахмутської райдержадміністрації згідно з діючим законодавством, та запропоновано розглянути альтернативні варіанти обігріву житла, наприклад, придбання електрообігрівачів.

Жителька м. Часів Яр попросила сприяти у проведенні перерахунку розміру пенсії та надання соціально-педагогічної послуги «Університет третього віку» КУ «Бахмутський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)» м. Часів Яр.

Під час розгляду її звернення Бахмутсько-Лиманському об’єднаному управлінню Пенсійного фонду України було запропоновано розглянути питання проведення перерахунку пенсії та надати письмову відповідь заявниці. Також директору КУ «Бахмутський райтерцентр» доручено  з’ясувати ситуацію з вищезазначеного питання та вжити заходи щодо надання громадянці соціально-педагогічної послуги «Університет третього віку» КУ «Бахмутський райтерцентр».

Інша мешканка м. Часів Яр висловила незадоволення якістю обслуговування у відділенні соціальної допомоги вдома КУ «Бахмутський райтерцентр». За результатами розгляду звернення директору комунальної установи доручено організувати виїзд до заявниці для з’ясування ситуації, провести службове розслідування з метою виявлення причин, які призвели до надання неякісних послуг соціальним працівником, та у разі необхідності замінити соціального працівника задля покращення надання соціальних послуг громадянці.

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги Бахмутської районної ради» доручено сприяти у направлені літньої жінки до м. Краматорськ для обстеження лікарем-офтальмологом, оскільки вона має серйозну проблему із зором.

Жодне звернення громадян не залишилось без уваги. За всіма зверненнями надані доручення відповідним структурним підрозділам. Також порушені питання перебуватимуть на контролі у голови райдержадміністрації Тетяни Єрохіної до їх остаточного вирішення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора