A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

На робочій нараді обговорили проєкт постанови КМУ стосовно надання грошової допомоги та грошової компенсації за зруйноване/пошкоджене житло особам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру

Дата: 11.12.2019 11:50
Кількість переглядів: 995

Фото без опису

11 грудня за сприяння Бахмутської райдержадміністрації пройшла робоча нарада з обговорення проєкту постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2013 р. № 947», ініційована Міністерством з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

У нараді взяли участь в.о. голови райдержадміністрації Тетяна Єрохіна, завідувач Сектору у Донецькій області Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Алла Назаренко, місцеві голови Бахмутського району, представники ВЦА селища Зайцеве, Сіверської міської ОТГ.

На початку наради Тетяна Єрохіна поінформувала присутніх про проведену райдержадміністрацією роботу щодо надання допомоги громадянам, чиє житло постраждало внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, про облік зруйнованого та пошкодженого житла на території району у зв’язку з проведенням бойових дій. Керівник зазначила, що обсяги матеріальної допомоги, що надається мешканцям району, визначаються фінансовими можливостями районного бюджету. Також Тетяна Єрохіна розповіла про стан роботи з придбання за кошти державної субвенції житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення.

Алла Назаренко ознайомила присутніх зі змінами, які пропонується внести до постанови КМУ від 18.12.2013 № 947 «Про затвердження Порядку надання та визначення розміру грошової допомоги постраждалим від надзвичайних ситуацій, які залишилися на попередньому місці проживання» з метою впровадження на практиці дієвого механізму соціального захисту постраждалих внаслідок надзвичайних ситуацій воєнного характеру.

Учасники наради обговорили повноваження райдержадміністрації, органів місцевого самоврядування під час реалізації механізму щодо надання грошової допомоги та грошової компенсації за зруйноване/пошкоджене житло особам, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуації воєнного характеру, спричиненої збройною агресією Російської Федерації, а також питання стосовно утворення комісії, яка буде здійснювати обстеження житла.

Місцеві голови висловили свою думку з приводу утворення комісій та наголосили, що на місцях не вистачає кваліфікованих фахівців, які повинні входити до складу комісій. 

Підсумки обговорення вищезазначеного проєкту постанови КМУ будуть узагальнені та враховані під час розробки й затвердження остаточного проєкту постанови.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора