A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

У Бахмутському районі реалізовувався проєкт «Тобі слід знати про туберкульоз!»

Дата: 03.12.2019 08:01
Кількість переглядів: 592

Фото без опису

У Бахмутському районі з квітня реалізовувався проєкт «Тобі слід знати про туберкульоз!».

В рамках проєкту плідно працювали Бахмутський районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, КНП «Центр первинної медико – санітарної допомоги Бахмутської районної ради» та ВСП КЗОЗ «Обласний клінічний протитуберкульозний диспансер» м. Бахмут.

Мета даного проєкту: організація активного виявлення та діагностика туберкульозу серед внутрішньо переміщених осіб в Донецькій області. Основним завданням соціальних працівників було проведення скринінгове анкетування на наявність симптомів туберкульозу у  внутрішньо переміщених осіб, проконсультувати та направити на обстеження тих, у кого виявлено симптоми туберкульозу.

28-29 листопада у м. Полтава, відбувся семінар з удосконалення алгоритму діяльності раннього виявлення туберкульозу з застосуванням молекулярно-генетичних методів діагностики задля ефективної реалізації проєкту. Результати діяльності в проєкті. Успіхи і проблеми. Нові завдання.

 Під час семінару були обговорені здобутки та бар’єри у реалізації проєкту, подальші перспективи для успішної роботи в проєкті у 2020 році. Учасники семінару були ознайомлені з результатами роботи у 2019 році в розрізі регіонів (Донецька область, Луганська область, Харківська область).  За результатами підсумків, Бахмутський район показав високі результати серед виявлення хворих на туберкульоз.

Одним із надбань цього проєкту стала можливість внутрішньо переміщеним особам отримати додаткові послуги від центрів соціальних служб, адже ці заклади покликані допомагати усім, хто потрапив у складні життєві обставини і цей перелік виходить далеко за межі питань туберкульозу – це і правова і психологічна, і гуманітарна підтримка.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора