A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

На засіданні колегії райдержадміністрації розглянули проєкти районного бюджету та Програми економічного і соціального розвитку Бахмутського району на 2020 рік

Дата: 27.11.2019 15:55
Кількість переглядів: 509

Фото без опису

27 листопада в.о. голови Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна провела чергове засідання колегії райдержадміністрації за участі місцевих голів, керівників підприємств, профспілок, громадських організацій та ЗМІ.

Першим  на порядку денному постало питання про проєкт районного бюджету на 2020 рік.

Перед розглядом питання Тетяна Єрохіна підкреслила, що в бюджеті району на 2020 рік сума видатків збалансована і приведена у відповідність до загальної суми прогнозного об’єму доходної частини. В процесі формування бюджету пріоритет наданий розвитку соціальної сфери: освіти, охорони здоров’я, соціального забезпечення, культури.

Начальник фінансового управління  райдержадміністрації  Любов Бондаренко доповіла, що при формуванні розрахункових показників районного бюджету на 2020 рік враховані показники міжбюджетних трансфертів з Державного бюджету згідно  Закону України «Про державний бюджет України на 2020 рік».

Відносини між державним та місцевими бюджетами на наступний рік урегульовані шляхом чіткого закріплення доходів і видатків за бюджетами усіх рівнів, визначення затверджених державним бюджетом обсягів міжбюджетних трансфертів у вигляді базової дотації та освітньої і медичної субвенцій з державного бюджету до бюджету району тощо.

Обсяг доходної частини бюджету району на 2020 рік прогнозується в сумі  327098,498 тис.грн. і складається із загального і спеціального фондів.

Начальник відділу економічного розвитку і торгівлі  райдержадміністрації  Оксана Сопельник представила проєкт  «Програми економічного і  соціального  розвитку Бахмутського району   на  2020 рік». Програма розроблена з урахуванням пропозицій структурних підрозділів райдержадміністрації, місцевих рад Бахмутського району, комунальних закладів та установ і Бахмутської районної ради у відповідності до законодавства та Стратегії розвитку Донецької області. Питання щодо включення заходів Програми обговорювались на робочих нарадах. Заходи та Проєкти Програми сформовані за 32 напрямами, 23 з яких передбачають фінансове забезпечення.

Також Оксана Сопельник доповіла про стан торгівельного обслуговування в Бахмутському  районі. Торгівельне обслуговування населення в стаціонарній торговій мережі складається з 248 торгівельних точок загальною торговельною площею 15306,750 м2, 1 ресторану  на 200 посадкових місць, 1 бару на 40 посадкових місць, 11 кафе на 305 посадкових місць, 29 кіосків, 4 їдалень на 904 місця, 3 ринків на 506 торгових місць. Роздрібний товарооборот підприємств роздрібної торгівлі за січень-червень 2019 року складав 107,8 млн.грн. За ідентичний період 2018 року - 102,8 млн.грн. З метою соціального захисту працівників, райдержадміністрацією проводиться робота по контролю за своєчасністю виплати заробітної плати на підприємствах. 

Пріоритетним напрямком в роботі райдержадміністрації залишається соціальний захист населення. Про організацію соціального захисту населення та роботу системи органів праці та соціального захисту населення поінформувала в.о. начальника управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Лілія Іощенко. Державною допомогою різної адресної спрямованості охоплено понад 47 тисяч громадян району на загальну суму 312,212 млн.грн. Виплати всіх видів соціальної допомоги проводяться вчасно, заборгованість відсутня.

Після розгляду та обговорення питань порядку денного в.о. голови райдержадміністрації Тетяна Єрохіна доручила структурним підрозділам підготувати проєкти розпоряджень з урахуванням рекомендацій та зауважень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора