A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Представники Бахмутського району взяли участь у Земельному форумі

Дата: 25.11.2019 09:44
Кількість переглядів: 713

Фото без опису

22 листопада заступник голови Бахмутської райдержадміністрації Юрій Коноп, начальник управління агропромислового комплексу та розвитку сільських територій райдержадміністрації Ольга Геліч,  головний спеціаліст-землевпорядник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Олена Семиволос разом з керівниками сільськогосподарських підприємств Бахмутського району Сергієм Амеліним, Віталієм Колісниченко, Андрієм Журавльовим, Євгеном Розсохою взяли участь у Земельному форумі, якій відбувся  у м. Сєвєродонецьк. 

На заході були присутні заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький, уповноважений президента України по земельним питанням Роман Лещенко, голова Донецької ОДА Павло Кириленко  та очільник Луганської ОДА Сергій Гайдай.

Під час форуму з фермерами, представниками сільських громад Донеччини та Луганщини обговорили питання, пов'язані з відкриттям ринку землі.

Заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький акцентував увагу присутніх на тому, що земельна реформа змінить наявну модель відносин у сільськогосподарській сфері. Зокрема, це дасть чесні правила для легальних інвесторів, розвиток фермерству та дрібному агровиробництву, встановить ринкові, а не корупційні ціни на землю і наповнить місцеві бюджети.

Також на форумі було зазначено, що купувати землю зможуть тільки громадяни України, юридичні особи, утворені за законодавством України, а також територіальні громади та держава. Водночас не зможуть придбати землю юридичні особи, власником яких є іноземці, особи без громадянства та іноземні держави.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора