A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Тетяна Єрохіна провела засідання комісії з проведення моніторингу та зовнішньої оцінки якості соціальних послуг у Бахмутському районі

Дата: 29.10.2019 15:04
Кількість переглядів: 634

Фото без опису

29 жовтня в.о. голови Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна провела засідання комісії з проведення моніторингу та зовнішньої оцінки якості соціальних послуг у Бахмутському районі.

З 1 січня 2020 року вводиться в дію новий Закон № 2671-VІІІ «Про соціальні послуги». Закон визначає основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім'ям, які перебувають у складних життєвих обставинах. У сучасних умовах зростає потреба населення в якісних соціальних послугах. Суб’єкти, що надають соціальні послуги, повинні забезпечить максимальну адресність і якість таких послуг.

Враховуючи вищезазначене, члени комісії розглянули питання проведення зовнішньої оцінки якості соціальних послуг у Бахмутському районі в 2019 році. Метою проведення зовнішньої оцінки якості соціальних послуг є визначення відповідності надання соціальних послуг потребам одержувачів, забезпечення надання населенню гарантованих державою якісних соціальних послуг, подальшого удосконалення діяльності суб’єктів, які надають соціальні послуги на території району.

За підсумками обговорення питання комісією прийняте рішення призначити управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації відповідальним за організацію та проведення оцінки якості соціальних послуг у 2019 році та до 1 грудня поточного року провести зовнішню оцінку якості соціальних послуг, які надаються КУ «Бахмутський райтерцентр (надання соціальних послуг)» у відділенні соціальної допомоги вдома, Бахмутським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (послуга – соціальний супровід), КУ «Бахмутський районний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю».

Також на засіданні було затверджено план проведення зовнішньої оцінки якості соціальних послуг і анкети одержувачів соціальних послуг. Планується, що оцінкою буде охоплено не менше 10 відсотків одержувачів соціальних послуг.

Результати зовнішньої оцінки якості соціальних послуг буде доведено до відома персоналу суб’єктів, що надають соціальні послуги, і одержувачів соціальних послуг. За результатами зовнішньої оцінки суб’єктам, що надають соціальні послуги, буде запропоновано розробити заходи з покращення якості надання соціальних послуг і удосконалення своєї роботи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора