A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

АНАЛІЗ стану травматизму і професійних захворювань на підприємствах, установах, організаціях м. Бахмут і Бахмутського району за 9 місяців 2019 року

Дата: 07.10.2019 14:37
Кількість переглядів: 558

За січень-вересень 2019 року Бахмутським міським відділенням зареєстровано        14 нещасних випадків, що сталися на підприємствах м.Бахмут і Бахмутського району. З них - страхових 9 випадків в яких постраждало 9 осіб (ТДВ «Сініат», ПАТ "Часовоярський вогнетривкий комбінат", ПрАТ «Курдюмівський ККВ», Званівська сільська рада, Іванівська ЗОШ I-III ступенів Бахмутської районної ради,  ПрАТ "Бахмутський Аграрний Союз", ТОВ "Артемівський електротехнічний завод, ДП «АРТЕМСІЛЬ») по яким складено акти форми Н-1.

1 нещасний випадок, що стався на КП «БАХМУТ-ВОДА», не пов´язаний з виробництвом. По 4 нещасним випадкам триває розслідування (КП «БАХМУТ-ВОДА», СТОВ  «ІЛЮС»,  ПАТ «Центренерго» Вуглегірська ТЕС, ПАТ «ЧВК»). Нещасних випадків з тяжкими наслідками - 7 випадків, смерть на виробництві - 1 випадок. Випадків професійного захворювання не зареєстровано.

За аналогічний період 2018 року Бахмутським міським відділенням зареєстровано 21 нещасний випадок, що стався на підприємствах м.Бахмут і Бахмутського району. З них - страхових 16 випадків в яких постраждало 17осіб і по яким складено акти форми Н-1. 4 нещасні випадки не пов´язані з виробництвом. Нещасних випадків з тяжкими наслідками - 9 випадків, смерть на виробництві - 4 випадки. Зареєстровано 1 випадок професійного захворювання (ПАТ «Часівоярський вогнетривкий комбінат») та 1 груповий випадок       (ТОВ «КОМПАНІЯ «ОБЕРІГ»).

Отже, виробничий травматизм на підприємствах м. Бахмут і Бахмутського району в січні-вересні 2019 року, в порівнянні з аналогічним періодом 2018 року, зменшився  на 7 страхових випадків. На 3 випадки зменшились випадки смерті на виробництві.

Причинами нещасних випадків є:

-  організаційна – 2 страхових випадки або 22,2% (не виконання вимог інструкцій з ОП);

- психофізіологічна – 4 страхових випадки або 44,4% (особиста необережність потерпілого, протиправні дії  інших осіб);

- технічна – 3 страхових випадки або 33,3% (конструктивні недоліки, недосконалість технологічного процесу, його невідповідність вимогам безпеки );

Бахмутське міське відділення продовжує працювати над підвищенням рівня заходів, спрямованих на забезпечення реалізації державної політики у сфері державного соціального страхування, профілактики виробничого травматизму, створення безпечних умов праці на підприємствах, в установах та організаціях і нагадує, що з 1 липня 2019 року діє новий Порядок розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затверджений постановою КМУ від 17.04.19 р. № 337.

                  

                                                                Бахмутське міське відділення управління виконавчої

                                                           дирекції Фонду соціального страхування України

         в Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора