A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Засідання колегії Бахмутської райдержадміністрації

Дата: 25.09.2019 14:05
Кількість переглядів: 607

25 вересня в.о. голови Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна провела чергове засідання колегії райдержадміністрації, на яке були запрошені місцеві голови, керівники підприємств і структурних підрозділів, представники ЗМІ.

На початку засідання Тетяна Єрохіна поінформувала присутніх у залі про важливі першочергові питання, якими наразі займається райдержадміністрація: завершується складання проекту Програми економічного і соціального розвитку Бахмутського району на 2020 рік, проводиться робота щодо передачі об’єктів соціальної сфери до комунальної власності Бахмутської міської ОТГ, на завершальному етапі передача об’єктів Званівській сільській ОТГ, освоєння коштів субвенції з обласного бюджету задля вирішення соціальних питань. З метою проведення невідкладних відновлювальних робіт у Світлодарській ЗОШ, будівля якої зазнала пошкоджень внаслідок проведення бойових дій,  райдержадміністрацією до Донецької облдержадміністрації направлено листа щодо  розгляду можливості виділення будівельних матеріалів з регіонального матеріального резерву.

За першим питанням порядку денного начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Ольга Недорізова доповіла про підготовку житлово-комунального господарства і об'єктів соціальної сфери району до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років. Відповідно до затверджених планів до початку опалювального сезону підготовлено 22 газових і 6 вугільних  котелень, що складає 100 % від запланованого обсягу, ремонт покрівель житлових будинків виконаний на 80 %, ремонт опалювальних систем і систем гарячого та холодного водопостачання виконано в повному обсязі. Станом на 25 вересня до опалювального сезону  підготовлено 14 шкіл (100 %), 16 дошкільних навчальних закладів (100 %). У Часовоярській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 15 проведені роботи з термомодернізації (заміна системи опалення та вікон); у Луганській ЗОШ І-ІІІ ступенів та Покровському НВК виконані роботи зі встановлення систем пожежегасіння.

У ході обговорення питання Тетяна Єрохіна запропонувала за участі представників ОКП «Донецьктеплокомуненерго» провести нараду з питань теплопостачання житлового фонду м. Часів Яр і сел. Новолуганське.

Далі директор Бахмутського міського центру зайнятості Ірина Лещенко поінформувала членів колегії та запрошених про хід виконання в 2019 році заходів Програми зайнятості населення Бахмутського району на 2018-2020 роки. У І півріччі поточного року Бахмутським МЦЗ активними заходами сприяння зайнятості були охоплені 1672 безробітні особи. Задля  розширення інформаційної бази щодо вільних і новостворюваних робочих місць, вакантних посад, інформування населення про соціальні послуги, які служба зайнятості надає роботодавцям, в центрі зайнятості організовано проведення регулярних семінарів для працівників кадрових служб, керівників і головних бухгалтерів підприємств. З метою надання додаткової соціальної підтримки безробітним і задоволення потреб роботодавців у кваліфікованій робочій силі протягом І півріччя Бахмутським МЦЗ проводились ярмарки вакансій,  Дні відкритих дверей,  презентації роботодавців,  засідання «круглого столу» за участю роботодавців і безробітних осіб.

Тетяна Єрохіна зазначила, що через недостатнє транспортне сполучення населених пунктів на лінії зіткнення не всі жителі району мають можливість стати на облік в Бахмутському міському центрі зайнятості, відвідувати заходи, але це враховується в організації роботи  центру зайнятості. На постійній основі впроваджуються нові інструменти сприяння зайнятості населення, серед яких організація відеоконференцій через засоби Skype-зв’язку між роботодавцями та претендентами на вакансії, оформлення відеорезюме безробітних громадян і відеовакансій, впровадження особистого електронного кабінету роботодавця тощо.

Після розгляду та обговорення питань порядку денного відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації та Бахмутському міському центру зайнятості доручено підготувати відповідні проекти розпоряджень з урахуванням зауважень і доповнень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора