A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат

Дата: 18.09.2019 12:55
Кількість переглядів: 767

Фото без опису

18 вересня в.о. голови Бахмутської райдержадміністрації  Тетяна Єрохіна провела засідання районної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат.  

Згідно з порядком денним розглянуті наступні питання: про стан заборгованості з виплати заробітної плати, зі сплати обов'язкових платежів до Пенсійного фонду України та єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в Бахмутському районі, повноту переданих даних для стягнення до органів ДВС документів та ефективності впливу органів фіскальної служби на виконавче провадження.

Про стан заборгованості з виплати заробітної плати, зі сплати обов'язкових платежів до Пенсійного фонду України та єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в Бахмутському районі доповіла начальник відділу з питань праці та соціально-трудових відносин, секретар комісії Юліана Федорович. Управлінням праці та соціального захисту населення райдержадміністрації щотижнево проводиться моніторинг стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Моніторинг свідчить, що станом на 18.09.2019 загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати складає 196,3 тис. грн.

Заступник начальника фінансово-економічного відділу Бахмутсько-Лиманського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області  Наталя Гривко доповіла про повноту переданих даних для стягнення до органів ДВС документів та ефективності впливу органів фіскальної служби на виконавче провадження. За даними ОДПІ станом на 01.07.2019 стосовно фізичних осіб на примусовому виконанні перебувають 483 вимоги на загальну суму 6080,6 тис. грн. (м. Бахмут і Бахмутський район). По району проведено корегування нарахування по 66 СПД у сумі 110,2 тис. грн.

За результатами розгляду питань комісією прийняті рішення:

тримати на постійному контролі стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати;

керівникам підприємств-боржників забезпечити виконання взятих зобов’язань щодо погашення заборгованостей та скласти реальні графіки погашення заборгованостей з урахуванням фінансових можливостей;

Бахмутському управлінню ГУ ДФС у Донецькій області продовжити позовну роботу щодо стягнення боргів зі сплати ЄСВ і звернутись до Бахмутського міськрайонного відділу ДВС ГТУЮ у Донецькій області щодо обмеження виїзду осіб-боржників зі сплати ЄСВ за межі країни;

членам тимчасової комісії  у межах компетенції продовжити інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо зазначених проблем, співпрацю органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій з питань погашення заборгованості з виплати заробітної плати, внесків платежів до Пенсійного Фонду України та зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, забезпечити постійний моніторинг стану погашення заборгованостей.

Підводячи підсумки засідання комісії, Тетяна Єрохіна наголосила, що результативна робота, спрямована на погашення існуючої заборгованості на підприємствах району, має позитивно вплинути на забезпечення прав застрахованих осіб на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та наповнення бюджету Пенсійного фонду України.

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора