A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

До відома мешканців Бахмутського району!

Дата: 03.09.2019 08:12
Кількість переглядів: 645

Управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації надає інформацію щодо прийняття постанови Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 № 691 «Про реалізацію експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини».

Уряд підтримав експериментальний проект щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини. Це зумовлено необхідністю створення державою ефективного механізму надання комплексу послуг, спрямованих на реалізацію дитиною права на соціальний захист, права на місце проживання та інших прав, що пов’язані з її народженням.

Документом передбачено забезпечити можливість батькам новонародженої дитини під час державної реєстрації її народження отримати комплексну послугу “е-малятко”, яка складатиметься з:

- державної реєстрації народження дитини та визначення її походження;

- реєстрації місця проживання новонародженої дитини;

- внесення відомостей про дитину до Реєстру пацієнтів, що ведеться у центральній базі даних  електронної системи охорони здоров’я;

- реєстрації її у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків;

- призначенні допомоги при народженні дитини;

- видачі посвідчень батьків багатодітної сім’ї та дитини з багатодітної сім’ї;

- призначенні допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях;

- визначення належності новонародженої дитини до громадянства України;

- внесення інформації про новонароджену дитину до Єдиного державного демографічного реєстру з присвоєнням унікального номеру запису в ньому.

Крім того, пропонується забезпечити можливість батькам дитини віком до 14 років зареєструвати її місце проживання шляхом подання документів в електронній формі за умови, що така реєстрація здійснюється за наявним у реєстрі територіальної громади зареєстрованим місцем проживання батьків чи одного з них.

Водночас забезпечується можливість фізичним особам віком від 14 до 18 років під час оформлення паспорта громадянина України вперше зареєструватися у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків платником податку у порядку, визначеному Державною міграційною службою та Державною податковою службою.

Запропонований механізм надання таких послуг, дозволить мінімізувати кількість документів та процедурних дій, що вимагаються для їх отримання і значно зменшить адміністративне навантаження на батьків.

Реалізація експериментального проекту щодо створення сприятливих умов для реалізації прав дитини буде проводитись протягом 2020-2022 років.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора