A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

До Уваги! КУ «Бахмутський райтерцентр» інформує

Дата: 29.08.2019 10:43
Кількість переглядів: 1274

КУ «Бахмутський райтерцентр» інформує, що на території Бахмутського району, а саме – в смт. Луганське та смт. Миронівський  –  розпочата робота по апробації проєкту Державного стандарту соціальної послуги натуральної допомоги відповідно до Наказу  Міністерства соціальної політики України від 09 серпня 2019 року № 1223 «Про апробацію проекту Державного стандарту соціальної послуги натуральної допомоги».

У серпні 2019 року комунальною установою розроблений та затверджений План заходів з апробації проєкту Державного стандарту соціальної послуги натуральної допомоги на серпень – вересень 2019 року, виконані підготовчі роботи для проведення апробації.

Фахівцями відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги КУ «Бахмутський райтерцентр» проведена робота щодо визначення індивідуальних потреб одержувачів соціальної послуги натуральної допомоги відповідно до проєкту Державного стандарту соціальної послуги натуральної допомоги.

Основні послуги, які включає соціальна послуга натуральної допомоги, будуть надаватися мультидиcциплінарною командою, до складу якої входять працівники КУ «Бахмутський райтерцентр»: швачка, ремонтник з комплексного обслуговування та ремонту будинків, соціальний робітник, соціальний працівник та інші фахівці.       

Мультидисциплінарна команда розпочне свою роботу у вересні та буде надавати соціальну послугу згідно з затвердженим графіком виїздів на території смт. Луганське та смт. Миронівський.

Нагадуємо, що проєкт Державного стандарту соціальної послуги натуральної допомоги застосовується для:

- осіб похилого віку, в тому числі з когнітивними розладами психіки;

- осіб з інвалідністю, в тому числі з інтелектуальними порушеннями, з психічними розладами (крім осіб, які скоїли суспільно-небезпечну дію та отримують амбулаторну примусову психіатричну допомогу за рішенням суду);

- хворих  (з числа осіб працездатного віку на період до встановлення їм групи інвалідності, але не більше ніж чотири місяці), які не здатні (частково не здатні) до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги, (далі – особи похилого віку та особи з інвалідністю);

- сімей, в яких виховуються діти з інвалідністю, дітям, яким не встановлено інвалідність, але які є хворими на тяжкі перинатальні ураження нервової системи, тяжкі вроджені вади розвитку, рідкісні орфанні захворювання, онкологічні, онкогематологічні захворювання, дитячий церебральний параліч, тяжкі психічні розлади, цукровий діабет I типу (інсулінозалежні), гострі або хронічні захворювання нирок IV ступеня, дітям, які отримали тяжку травму, потребують трансплантації органа, потребують паліативної допомоги.

Основні заходи, що становлять зміст соціальної послуги:

прання білизни та одягу;

прасування;

ремонт одягу (дрібний);

пошиття одягу;

перукарські послуги;

ремонт взуття;

косметичне, вологе, генеральне прибирання житла;

миття, обклеювання вікон;

побілка стін вапном;

чищення пічних димоходів (димових каналів);

рубання (розпилювання) дров;

піднесення вугілля, дров, розпалювання печі;

піднесення води з колонки / криниці;

розчищення снігу;

обробка присадибної ділянки;

косіння трави біля будинку / паркану;

ремонтні роботи;

допомога при консервуванні овочів та фруктів;

забезпечення гуманітарною допомогою.

Шановні мешканці району! За більш детальною інформацією щодо участі в проекті необхідно звернутись до КУ «Бахмутський райтерцентр»: м. Бахмут, вул. Сибірцева, 214, кабінет № 4, тел. 095-49-77-600.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора