A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

На засіданні колегії райдержадміністрації підвели підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Бахмутського району за І півріччя 2019 року та розглянули стан підготовки навчальних закладів до нового навчального року

Дата: 28.08.2019 15:22
Кількість переглядів: 628

Фото без опису

28 серпня  липня в.о. голови Бахмутської РДА Тетяна Єрохіна провела засідання колегії райдержадміністрації.

Згідно з порядком денним головний спеціаліст відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Олег Селюк представив проект рішення про виконання Програми економічного і соціального розвитку Бахмутського району за перше півріччя поточного року з наведенням інформації та фотоматеріалів щодо реалізації заходів Програми та використання коштів бюджетів усіх рівнів. Обмеженість фінансових ресурсів є одним із чинників, що має вплив на реалізацію запланованих заходів. Виконання Програми за І півріччя 2019 року становить 32,40%. На теперішній час заходи Програми перебувають у стадії реалізації. Звертаючись до місцевих голів, Тетяна Єрохіна запропонувала переглянути деякі заходи з точки зору їх актуальності та можливості виконання й надати пропозиції щодо можливого виключення їх з розділів Програми.

Олег Селюк також представив проект рішення про хід виконання Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Бахмутському районі на 2019-2020 роки за І півріччя 2019 року. Станом на 01.07.2019 в районі здійснюють діяльність 867 юридичних осіб і 1285 фізичних осіб-підприємців. Для порівняння: аналогічні показники 2018 року – 856 юридичних осіб і 1272 фізичні особи-підприємці. Як бачимо, в районі спостерігається зростання кількості суб’єктів підприємницької діяльності. Під час обговорення проекту рішення, Тетяна Єрохіна зазначила, що робочій групі необхідно провести перевірку виконання «куркулями» району умов обласного конкурсу «Український донецький куркуль», а саме: створення ними робочих місць за рахунок отриманих коштів з обласного та районного бюджетів.

Про підсумки збирання ранніх зернових культур та проведення комплексу осінньо-польових робіт сільськогосподарськими підприємствами Бахмутського району в 2019 році поінформувала начальник управління агропромислового комплексу та розвитку сільських територій райдержадміністрації Ольга Геліч. Господарства району успішно завершили збирання врожаю ранніх зернових і зернобобових культур на площі 25 580, 1 га. Середня врожайність становить 43,6 ц/га, що на 12,6 ц/га більше, ніж у минулому році. Наразі сільгосппідприємства та фермерські господарства завершують збирання пізніх зернових культур, готують площі під посів озимих зернових культур.

З докладною доповіддю про стан підготовки навчальних закладів до нового 2019-2020 року та опалювального сезону виступив начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Грек. З метою створення належних умов для організації навчально-виховного процесу в світлі концепції про Нову українську школу робота райдержадміністрації, відділу освіти, педагогічних колективів була спрямована на укріплення матеріально-технічної бази дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів: проведення ремонту системи опалення, заміни вікон, ремонту учбових кабінетів, спортивних зал й інших шкільних приміщень, придбання обладнання та інвентарю для харчоблоків. Більш ніж п’ять мільйонів гривень з районного бюджету витрачено на придбання обладнання та приладдя для 18 кабінетів початкових класів навчальних закладів Бахмутського району. Всі заклади до 15.08.2019 надали до відділу освіти акти готовності до 2019-2020 навчального року. На сьогодні також проведено комплекс заходів щодо підготовки навчальних закладів до опалювального сезону.

Після розгляду та обговорення питань порядку денного структурним підрозділам доручено підготувати відповідні проекти розпоряджень з урахуванням зауважень і доповнень.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора