A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Пільгове перевезення громадян – актуальне питання сфери соціального захисту населення

Дата: 16.08.2019 12:02
Кількість переглядів: 652

Фото без опису

16 серпня в.о. голови Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна провела засідання комісії з розгляду питань розрахунку обсягів компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих громадян. На засідання комісії були запрошені голова Часовоярської міської організації ветеранів війни, праці збройних сил та органів правопорядку Олександр Яценко та представник підприємства-перевізника ТОВ «АТП 11406» Ольга Безмен.

Членами комісії розглянуто звернення вищезазначеної громадської організації щодо пільгового перевезення пенсіонерів за віком і ветеранів праці приміським автомобільним транспортом за маршрутами «Часів Яр – Бахмут», «Бахмут – Часів Яр». Тетяна Іванівна підкреслила, що питання організації пільгового перевезення громадян окремих категорій є актуальним, і райдержадміністрацією за цим напрямком проводиться значна робота. На жаль, трапляються випадки, коли окремі водії відмовляють пенсіонерам за віком у їх праві на пільговий проїзд.

З метою забезпечення реалізації прав окремих категорій громадян – мешканців Бахмутського району –  на пільговий проїзд приміським автомобільним транспортом загального користування комісією прийняте рішення зобов’язати перевізника ТОВ «АТП 11406» дотримуватись вимог діючого законодавства при перевезенні громадян пільгових категорій автомобільним транспортом загального користування. Також члени комісії вирішили у вересні поточного року провести за участі представників ТОВ «АТП 11406» обстеження пасажиропотоку на вищезазначених маршрутах задля перерахунку обсягів компенсаційних виплат підприємству-перевізнику за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації доручено активізувати серед населення роз’яснювальну роботу щодо прав громадян на пільговий проїзд у приміському автомобільному транспорті загального користування. Також голові ветеранської організації Олександру Яценку рекомендовано проводити письмову фіксацію звернень пенсіонерів задля розгляду в подальшому конкретних випадків порушень прав громадян на пільговий проїзд.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора