A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

У Бахмутській райдержадміністрації розглянули стан роботи місцевих рад щодо придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування

Дата: 15.08.2019 10:32
Кількість переглядів: 629

15 серпня в.о. голови Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна провела засідання робочої групи з надання місцевим радам району методичної допомоги з питань придбання житла дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа. У нараді взяли участь в.о. старост Іванівського та Покровського старостинських округів, представники Часовоярської та Бахмутської міських рад.

У центрі обговорення постало питання про стан виконання місцевими радами району роботи з питань придбання на вторинному ринку житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа за умови співфінансування: 50% з обласного бюджету та 50%  з місцевих бюджетів.

Тетяна Єрохіна підкреслила, що питання соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, в тому числі придбання їм  житла для постійного проживання, перебувають на контролі в Донецькій облдержадміністрації. Бахмутська райдержадміністрація також приділяє цьому пильну увагу. Керівник району подякувала Олені Данько, яка очолювала Іванівську сільську раду, а нині виконує обов’язки старости Іванівського старостинського округу, за проведену роботу щодо придбання однокімнатної квартири для особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

За підсумками наради вирішили активізувати роботу Іванівського та Покровського старостинських округів і Бахмутської міської ради з пошуку та придбання двох квартир на території Бахмутського району та Бахмутської міської ОТГ для осіб вищезазначених категорій.

Часовоярській міській раді рекомендовано розглянути можливість придбання двокімнатної квартири на території району для постійного проживання особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора