A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

До відома мешканців Бахмутського району!

Дата: 30.07.2019 10:30
Кількість переглядів: 908

Фото без опису

У зв’язку з численними зверненнями громадян щодо неправомірності застосування структурними підрозділами з питань соціального захисту населення окремих норм порядку надання житлової субсидії, зокрема, визначення підстав повернення грошових коштів надміру виплаченої житлової субсидії, повідомляємо.

Відповідно до пункту 9 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами) (далі – Положення), житлова субсидія розраховується на всіх членів домогосподарства.

Пунктом 16 Положення передбачено, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про обставини для перерахунку житлової субсидії, зокрема, про зміну складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства та зміни у складі сім’ї члена домогосподарства.

Згідно з пунктом 22 Положення за рішенням комісії, утвореної районними, районними у мм. Києві та Севастополі державними адміністраціями, виконавчими органами міських, районних у містах (у разі їх утворення) рад, надання раніше призначеної житлової субсидії припиняється за поданням структурного підрозділу з питань соціального захисту населення у разі, коли громадянин не повідомив про зазначені вище обставини протягом 30 календарних днів з дня їх виникнення.

Надання житлової субсидії у цьому випадку припиняється з місяця наступного за місяцем, в якому було виявлено зазначені вище обставини.

У таких випадках на вимогу структурного підрозділу з питань соціального захисту населення, який призначав житлову субсидію, сума надміру перерахованої (виплаченої) житлової субсидії повертається громадянином до державного бюджету.

Структурний підрозділ з питань соціального захисту населення має внести виявлені обставини до особової справи отримувача субсидії і здійснити відповідний розрахунок розміру житлової субсидії, що підлягає поверненню.

Звертаємо увагу, якщо зміни складу зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) членів домогосподарства та зміни у складі сім’ї члена домогосподарства не вплинули на встановлення права домогосподарства на отримання житлової субсидії, а також перерахунок житлової субсидії, з урахуванням зазначених обставин, не зменшив її розміру, у  такому випадку відсутня надміру перерахована (виплачена) житлова субсидія.

Житлова субсидія надається лише після подання громадянином нових заяви про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, за формами, встановленими Мінсоцполітики.

      З питань призначення житлової субсидії рекомендуємо звертатись до управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації за телефоном:          (0627)44-71-55.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора