A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

У Бахмутському районі зафіксовані випадки горіння сухої рослинності

Дата: 19.07.2019 12:13
Кількість переглядів: 519

У Бахмутському районі зафіксовані випадки горіння сухої рослинності, що призводить до значного забруднення атмосферного повітря та погіршення якості земельних ресурсів. Зазвичай більшість цих протиправних дій з боку жителів спостерігається в садівничих товариствах і на присадибних ділянках приватних секторів. Додаткова проблема полягає в тому, що з листям горить безліч різноманітного сміття, а це суттєво посилює забруднення атмосферного повітря. При проведенні заходів з благоустрою на території району та міста не варто спалювати листя і висохлі рослини, також не слід накопичувати побутові відходи, листя, гілки та сухостійних деревину. Оскільки спалювання листя та відходів несе загрозу для навколишнього середовища, за такі дії передбачена адміністративна відповідальність.

Згідно ст. 77 і 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю і т.д. буде накладено штраф: - на громадян - від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів; - на посадових осіб - від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів. Ті ж дії, вчинені в межах територій та об'єктів природно-заповідного фонду, тягнуть за собою накладення штрафу: - на громадян від 20 до 40 неоподатковуваних мінімумів; - на посадових осіб - від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів.

Крім того, згідно зі ст. 245 Кримінального Кодексу України «Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу» порушник може понести і кримінальну відповідальність. Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим способом - караються штрафом від 5100 до 8500 грн. або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років.

ДПРЗ-8 ГУ ДСНС України в Донецькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора