A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Кожна дитина має право на відпочинок та оздоровлення. В районі триває оздоровча кампанія 2019 року!

Дата: 16.07.2019 14:30
Кількість переглядів: 818

  З 2019 року функції з реалізації соціальної політики з оздоровлення та відпочинку дітей було передано до управління соціального захисту Бахмутської райдержадміністрації.

На теперішній час вже прийнято 156 заяв на безкоштовне оздоровлення   дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки (відшкодування повної вартості путівки) та 59 заяв на оздоровлення   дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми (часткове відшкодування).

Розпорядженням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника Донецької обласної військово-цивільної адміністрації від 08.05.2019 № 485/5-19, затверджено Порядок організації у 2019 році оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, та дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, відшкодування вартості якого здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету.

Відшкодування часткової вартості путівки на оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, у 2019 році складає 4054 грн. (два прожиткового мінімум на одну дитину віком від 6 до 18 років, в т.ч.  один прожитковий мінімум за рахунок обласного бюджету та один прожитковий мінімум за рахунок районного бюджету).

Для оздоровлення дитини батьки (особи, які їх замінюють) самостійно обирають дитячий заклад оздоровлення, який розташований на території Донецької області.

З початку року вже оздоровлено 94 дитини  пільгової категорії, а також 57 дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми.

На даний час на оздоровлення дітей виділено субвенції з обласного бюджету – 1283360 грн.,  також з районного бюджету –250 тис грн.

Крім того, Програмою економічного і соціального розвитку у Бахмутському районі  на 2019 рік передбачений захід щодо перевезення дітей до дитячих закладів оздоровлення, з районного бюджету виділено 60,0 тис.грн. 

На сьогоднішній день продовжується оздоровча кампанія дітей.                                         

6 дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, направлені до Бахмутського дитячого заміського закладу оздоровлення та відпочинку «Вогник» (м. Бахмут). Зміна триватиме   з 01 липня по 21 липня 2019 року.

8 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки та 39 дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, направились до дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Яструбок» (м. Святогірськ). Зміна триватиме   з 08 липня  по 28 липня 2019 року.

36 дітей, яка потребують особливої соціальної уваги та підтримки направились до КП «Обласного дитячо-молодіжного санаторно-оздоровчого комплексу «Перлина Донеччини» (м. Святогірськ). Зміна триватиме   з 10 липня  по 30 липня 2019 року.

  На ІІІ оздоровчу зміну до Приватної установи позаміський заклад оздоровлення та відпочинку «Брусіно» на 3 зміну з 14 липня  по 03 серпня 2019 року  направлено 15 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Звертаємо увагу батьків дітей  щодо можливості оздоровлення Ваших дітей у  дитячих закладах оздоровлення та відпочинку Донецької області влітку 2019 року.  Батькам (особи, які їх замінюють), які бажають оздоровити своїх дітей  влітку 2019 року, необхідно звертатися до управління праці та соціального захисту населення Бахмутської районної державної адміністрації  за адресою: м.Бахмут, вул. Миру, 69,  кабінет № 11.

Дізнатися про перелік необхідних документів можна за телефоном  (0627)44-71-55.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора