A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

На засіданні Громадської ради при Бахмутській райдержадміністрації

Дата: 17.05.2019 15:46
Кількість переглядів: 602

Фото без опису

17 травня під головуванням Тетяни Заморської пройшло засідання Громадської ради при Бахмутській райдержадміністрації, у якому взяли участь голова райдержадміністрації Дмитро Дресвянніков і керівник апарату райдержадміністрації Надія Тутова.

Зазначимо, що наприкінці серпня відповідно до діючого законодавства існуюча Громадська рада припиняє свої повноваження, оскільки буде сформований новий склад цього консультативно-дорадчого органу. Вже у червні розпочне свою роботу ініціативна група щодо формування нового складу Громадської ради. З огляду на це, на початку засідання Дмитро Олександрович висловив своє бачення діяльності Громадської ради. Він сподівається, що до її складу увійдуть активні та ініціативні представники інститутів громадянського суспільства, небайдужі до сьогодення Бахмутського району, готові вести з райдержадміністрацією конструктивний діалог.

  • Громадська рада повинна стати партнером райдержадміністрації  у вирішенні актуальних питань задля блага жителів району, його соціально-економічного розвитку,  наголосив Дмитро Дресвянніков.

Далі згідно з порядком денним в.о. начальника УПСЗН райдержадміністрації Лілія Іощенко ознайомила членів Громадської ради з інформацією щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей та учнівської молоді в 2019 році. Вона звернула увагу, що на теперішній час дані питання входять до повноважень управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації. В цьому році оздоровлення та відпочинок дітей буде здійснюватись за наступними напрямками: оздоровлення дітей за кошти державного бюджету в дитячих оздоровчих закладах «Артек» і «Молода гвардія», за кошти інших областей та держав, за кошти субвенції з обласного бюджету, за кошти районного бюджету, профспілок й інших джерел, передбачених законодавством. Батьки мають самі вибрати оздоровчий заклад для оздоровлення та відпочинку своєї дитини на території Донецької області та звернутись до УПСЗН райдержадміністрації для укладання відповідної угоди. Доповідач звернула увагу, що відшкодування оздоровчим закладам вартості путівки на оздоровлення дітей пільгових категорій на 100% здійснюється за кошти субвенції з обласного бюджету. Відшкодування вартості путівки на оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, здійснюється за умови співфінансування: за кошти субвенції з обласного бюджету, районного бюджету, кошти профспілок або батьків. Батькам необхідно якомога раніше звернутись до УПСЗН райдержадміністрації, оскільки організація оздоровлення дітей проводиться в порядку черговості. На сьогодні до управління праці вже надійшло 84 заяви від батьків щодо наміру оздоровити дітей в дитячих оздоровчих закладах Донецької області.

В.о. начальника відділу економічного розвитку і торгівлі райдержадміністрації Анастасія Явтушенко до уваги членів Громадської ради представила проект Програми розвитку малого і середнього підприємництва в Бахмутському районі на 2019-2020 роки. Під час обговорення заходів Програми Дмитро Олександрович підкреслив важливість підтримки підприємців з боку місцевої влади. В подальшому в районному бюджеті буде передбачено кошти щодо бюджету участі для стимулювання активності громадських організацій району, спрямування їх діяльності на задоволення потреб територіальних громад. На жаль, зараз у районі немає громадської організації з підтримки малого та середнього підприємництва, тому в територіальних громадах необхідно активізувати інформаційно-роз’яснювальну роботу з даного питання.

Керівник апарату райдержадміністрації Надія Тутова ознайомила членів Громадської ради зі змінами, внесеними  до постанови КМУ від 03.11.2010 № 996 і новим типовим положенням про громадську раду.

Членами Громадської ради заслухана інформація прийнята до відома. Запропоновано довести її до членів громадських організацій, які вони представляють, та закликати до активної участі у формуванні нового складу Громадської ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора