A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

В Бахмутському районі розпочинається робота по формуванню планів перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки

Дата: 10.12.2018 15:38
Кількість переглядів: 707

Фото без опису10 листопада під головуванням в.о. голови Бахмутської райдержадміністрації Тетяни Єрохіної пройшло засідання в рамках районної Ради регіонального розвитку за участі місцевих голів, представників об’єднаних територіальних громад, підприємств району, ЗМІ.

  • Сьогодні ми зібралися в такому широкому колі, щоб зробити перші кроки на шляху залучення Бахмутського району до програми регіонального розвитку, визначити наші пріоритети і спланувати подальші дії на 2019-2021роки.
  • Забезпечення сталого розвитку громад і району в цілому, створення комфортних умов для проживання людей, розвитку бізнесу можливо тільки за умови стратегічного планування, перспективного бачення майбутнього територій на три, а в подальшому і на сім років.
  • Програми-одноденки, популістські обіцянки на виході не дають результатів, а призводять до значних втрат бюджетних коштів.
  • Перспективне планування, масштабне бачення розвитку територій дозволить рухатися вперед поступово і вирішувати нагальні питання на місцях.
  • Саме такі цілі озвучив Президент України Петро Порошенко під час сьомого засідання Ради регіонального розвитку, – з такими словами на початку засідання звернулась Тетяна Іванівна до присутніх.

Керівник району стисло проінформувала запрошених про реалізацію в районі регіональної політики за останні два роки. Тетяна Іванівна підкреслила, що незважаючи на те, що територія району межує з лінією зіткнення, в Бахмутському районі успішно реалізуються державні, регіональні та місцеві програми. За підсумками впровадження децентралізації та створення об’єднаних територіальних громад на сьогоднішній день Бахмутський район випереджує інші райони області. За підтримки облдержадміністрації та міжнародних благодійних організацій відновлюються об’єкти інфраструктури, укріплюється матеріально-технічна база навчальних і медичних закладів, налагоджено транспортне сполучення віддалених населених пунктів з районним центром.

Зроблено немало, але й попереду ще багато роботи. Наявність перспективних планів із затвердженими громадою проектами, механізмами фінансування в рази підвищить інвестиційні перспективи та економічну привабливість територій наших населених пунктів. Необхідно об’єднати зусилля і разом розробити перспективний план розвитку району на 2019 – 2021 роки.
В.о. начальника відділу економічного розвитку і торгівлі Анастасія Явтушенко ознайомила присутніх з пріоритетами розвитку Донецької області, які були окреслені на засіданні Ради регіонального розвитку.

Начальник відділу освіти райдержадміністрації Вктор Грек розповів про впровадження в районі освітньої реформи. 
Сьогоднішнє засідання повинно стати початком серйозної роботи по формуванню планів перспективного розвитку територій на 2019-2021 роки. При розробці перспективних планів розвитку територіальних громад необхідно провести обговорення з населенням на місцях. За підсумками засідання місцевим радам запропоновано до 20 грудня поточного року провести з громадськістю обговорення перспективних планів розвитку територій на 2019 – 2021 роки, сформувати остаточні пропозиції та надати до райдержадміністрації для узагальнення та представлення їх на засіданні колегії райдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора