A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Засідання районної міжвідомчої комісії з підготовки та проведення оздоровлення, відпочинку дітей та учнівської молоді

Дата: 16.05.2019 15:03
Кількість переглядів: 636

16 травня під головуванням першого заступника голови Бахмутської райдержадміністрації Тетяни Єрохіної пройшло засідання районної міжвідомчої комісії з підготовки та проведення оздоровлення, відпочинку дітей та учнівської молоді. На засідання також були присутні представники об’єднаних територіальних громад і профспілок району.

На початку засідання Тетяна Іванівна довела до відома присутніх інформацію про зміни стосовно організації оздоровлення та відпочинку дітей та учнівської молоді району. На теперішній час дані питання входять до повноважень управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації. В цьому році оздоровлення та відпочинок дітей буде здійснюватись за кошти субвенції з обласного бюджету, за кошти районного бюджету та профспілок. Субвенція вже надійшла до районного бюджету, в тому числі й для об’єднаних територіальних громад. Суми наданої субвенції різняться в залежності від кількості дітей, які мешкають на відповідних адміністративних територіях. Управлінню праці та соціального захисту населення на організацію оздоровлення та відпочинку дітей з районного бюджету виділені кошти в сумі 250,00 тис. грн. Зараз наша головна задача – спільними зусиллями організувати літнє оздоровлення та відпочинок дітей, ефективно та своєчасно використавши кошти, що є в наявності.

Далі згідно з порядком денним заступник начальника УПСЗН райдержадміністрації Ольга Ямполець ознайомила присутніх із Заходами щодо підготовки та проведення оздоровлення, черговості. відпочинку дітей та учнівської молоді в 2019 році, затвердженими розпорядженням голови райдержадміністрації від 8 травня 2019 року       № 211. Ольга Вікторівна  наголосила, що відшкодування оздоровчим закладам вартості путівки на оздоровлення дітей пільгових категорій здійснюється за кошти субвенції з обласного бюджету. Відшкодування вартості путівки на оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, здійснюється за умови співфінансування: за кошти субвенції з облбюджету, районного бюджету, кошти профспілок або батьків. Самі батьки мають обрати заклад для оздоровлення своєї дитини. Їм необхідно звернутись до УПСЗН райдержадміністрації якомога раніше, оскільки організація оздоровлення проводиться в порядку черговості.

Про підготовку до роботи пришкільних відпочинкових таборів розповів начальник відділу освіти Віктор Грек, зазначивши, що в цьому році їх кількість дещо зросла: в навчальних закладах буде організовано роботу 18 пришкільних відпочинкових таборів з денним перебуванням. Зміна триватиме з 27 травня до 13 червня. Харчування дітей у пришкільних таборах буде забезпечено за рахунок коштів районного бюджету в сумі 726, 870 тис. грн. Планується,  що відпочинком у пришкільних таборах буде охоплено  1350 учнів.

Голова Бахмутського райкому профспілок працівників агропромислового комплексу Лариса Шрамченко запевнила, що профспілки району, як і в минулому році, братимуть участь у організації оздоровлення дітей району.

Підводячи підсумки роботи комісії, Тетяна Єрохіна підкреслила необхідність координації та взаємодії всіх структур, причетних до організації оздоровлення й відпочинку дітей та учнівської молоді. Керівник висловила впевненість, що спільними зусиллями ми зможемо належним чином провести оздоровчу кампанію й організувати для дітей корисний та цікавий відпочинок.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора