A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Вибори пройшли, а робота відділу ведення Державного реєстру виборців триває…

Дата: 03.05.2019 14:56
Кількість переглядів: 683

Фото без опису

Ось і минуло 21 квітня – день, якого чекала вся країна довгих три місяці, день, що увійшов в історію, як грандіозна подія – вибори Президента України. Це була дуже активна виборча кампанія.

Вперше у Бахмутському районі голосування відбувалось на 71 звичайних виборчих дільницях та на 11 спеціальних виборчих дільницях. Це, дійсно, було випробуванням для чотирьох працівників відділу ведення Державного реєстру виборців Бахмутської райдержадміністрації.  Переселенці, військові – більше 80 тисяч осіб – дуже великий обсяг роботи.
І дуже неприємно чути в такий день масу негативу від людей на свою адресу. Чомусь майже всі вважають, що наш відділ протягом п’яти років нічого не робить, і лише напередодні виборів сам складає ці «застарілі списки виборців». Ніхто навіть подумати не може, що наш відділ винен лише в тому, що обробляє та узагальнює всю інформацію, яка надається різними закладами та установами. Такими, як відділ державної міграційної служби, відділ реєстрації актів цивільного стану, суд, міські, селищні, сільські ради. Тобто, жодної дії працівник відділу не робить сам, без підтверджуючих документів. Мало того, інформація надається даними установами щомісяця, підкреслюю – щомісяця. І те, що нам надали, яка інформація до нас надійшла, то ви, шановні громадяни, і маєте в списках виборців.
Повірте, дорогі виборці, які тільки нарікають на те, що як були помилки п’ять років тому, так і лишилися, якщо ви не повідомите про ці помилки дільничній виборчій комісії або відділу ведення Державного реєстру виборців, то нічого не зміниться, бо крім вас ніхто про них не знатиме. Будьте свідомими громадянами, допомагайте покращити Реєстр виборців!
Дуже хочеться подякувати дільничним виборчим комісіям, що активно співпрацювали з відділом протягом виборчого процесу, розшукуючи «зниклих» або пропущених виборців. Приємно, коли люди дослухались до прохань працівників відділу, і не мовчки відправляли людей, що не знайшли себе в списку виборців, а намагались з’ясувати причину їх відсутності. Приємно, коли дільничні виборчі комісії відповідально ставляться до своєї роботи, і виправляють помилки, допущені в персональних даних громадян. Звісно, будемо ще чекати на повідомлення, які передадуть комісії до відділу щодо виправлень в списках, здійснених під час голосування.

Також дякуємо всім мешканцям району за активність. Особливо молоді, яка, як ніколи, цього разу намагалась скористатись своїм правом голосу.
А ще дуже хочеться подякувати тим громадянам, що завітали до відділу як 31 березня так і 21 квітня, щоб виправити помилки, або внести свої дані до Реєстру.
Прикро, що були випадки, коли людей включили до списків виборців на спеціальних виборчих дільницях, особливо, в лікарнях, а вони намагались знайти себе в списках за місцем реєстрації.
Чомусь, навіть, громадяни, які самі змінили місце голосування, хотіли отримати бюлетень вдома.

Але більш за все шкода стареньких громадян, які дуже хотіли проголосувати, але не могли прийти на дільницю через свій вік і не були включені до витягу для голосування вдома. Повірте, шановні бабусі й дідусі, не працівники відділу позбавляють вас права голосу! Дані щодо вас подають наші місцеві ради та відділ охорони здоров’я райдержадміністрації. Звичайно, є ще дільнична виборча комісія, яка повинна отримати від вас заяву про бажання проголосувати вдома. Але наші законодавці передбачили що до такої заяви повинна бути додана ще й медична довідка, яку людям похилого віку потрібно взяти в закладах охорони здоров’я.
Тому ще раз звертаюсь до всіх мешканців Бахмутського району: завітайте до відділу ведення Державного реєстру виборців Бахмутської райдержадміністрації!
Чим більше інформації отримає відділ, тим менше прикрих моментів ми з вами отримаємо під час голосування!

 

Наша адреса: м.Бахмут, вул.О.Сибірцева, 33, каб.1 (2 поверх).

Телефони: (0627) 44-91-84, 44-91-86.

Начальник відділу   Ю.Оверчик

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора