A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Дмитро Дресвянніков провів робочу зустріч з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва

Дата: 22.03.2019 14:33
Кількість переглядів: 731

Фото без опису

22 березня голова Бахмутської райдержадміністрації Дмитро Дресвянніков зустрівся з представниками Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ). Зустріч проходила в рамках оціночної місії з метою обговорення нового проекту двостороннього українсько-німецького технічного співробітництва «Охорона здоров’я та соціальна сфера: покращене, орієнтоване на потреби, надання послуг з охорони здоров’я та соціальних послуг муніципалітетами та місцевими адміністраціями».

Відкриваючи зустріч, Дмитро Олександрович наголосив, що Бахмутська райдержадміністрація відкрита для співпраці з Німецьким товариством міжнародного співробітництва задля вирішення спільними зусиллями нагальних питань охорони здоров’я та соціальної сфери, що сприятиме покращенню умов життя мешканців району, в першу чергу – в населених пунктах на лінії зіткнення. У запропонованому проекті мова йде про заходи в рамках надання підтримки  щодо подолання наслідків конфлікту на Сході України. Реалізація проекту передбачає відновлення лікарень, пунктів медичного обслуговування, підвищення якісного та кількісного рівня надання соціальних послуг, модернізацію органів соціального забезпечення, відновлення та обладнання дитячих закладів, будинків для інвалідів і літніх людей, а також професійне навчання кадрів медичних і соціальних установ. Вищезазначений проект орієнтований рівною мірою на місцевих жителів і внутрішньо переміщених осіб. Основна увага приділятиметься задоволенню потреб тих груп громадян, які найбільш постраждали від конфлікту та його наслідків: це діти, молодь, літні люди, жінки, які самотужки виховують дітей, та особи з обмеженими можливостями.

         В ході зустрічі представники міжнародної організації були ознайомлені зі станом справ у сфері охорони здоров’я та надання соціальних послуг на території Бахмутського району, проблемними питаннями, що потребують вирішення. Далі, згідно з протоколом зустрічі, представники GIZ разом з Дмитром Олександровичем  відвідали Комунальну установу «Бахмутський районний центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю» в селищі Опитне, ознайомилися з її діяльністю та нагальними потребами. Також побували на будівельному майданчику, де ведеться спорудження будівлі нової амбулаторії.

На завершення зустрічі обидві сторони висловили сподівання на плідну співпрацю в подальшому. Після вивчення представниками GIZ ситуації на Сході України, що склалася внаслідок конфлікту, будуть визначені конкретні населені пункти,  медичні установи, інші заклади соціальної сфери, які буде включено до проекту.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора