A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

На засіданні колегії райдержадміністрації розглянули питання підготовки сільськогосподарських підприємств району до збирання врожаю

Дата: 26.06.2019 13:34
Кількість переглядів: 574

Фото без опису

26 червня голова Бахмутської РДА Дмитро Дресвянніков провів засідання колегії райдержадміністрації.

Про  підготовку сільськогосподарських підприємств району до збирання врожаю 2019 року доповіла начальник управління агропромислового комплексу та розвитку сільських територій райдержадміністрації Ольга Геліч. Доповідач повідомила, що в господарствах району є в наявності 123 зернозбиральні комбайни. На сьогоднішній день   їх  готовність до жнив становить 99%.  Площа збирання ранніх зернових складає                25 468,5 га, навантаження на  комбайн у середньому по району  – 207 гектарів. З урахуванням марочного складу комбайнового  парку  збирання  ранніх зернових можна провести в оптимальні агротехнічні строки – за 10-12 робочих  днів.

З інформацією, що також стосується підготовки до проведення жнив, виступив страховий експерт з охорони праці Бахмутського міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області Сергій Манойло, який наголосив на необхідності своєчасного вжиття заходів щодо охорони праці під час збирання врожаю ранніх зернових культур і зернобобових культур.

Голова Бахмутського районного комітету профспілки працівників агропромислового комплексу Лариса Шрамченко виступила з інформацією про забезпечення заходів безпеки для персоналу під час збирання врожаю та моральну й матеріальну мотивацію продуктивної праці робітників підприємств.

Начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства райдержадміністрації Ольга Недорізова проінформувала членів колегії та запрошених про стан питного водопостачання в населених пунктах Бахмутського  району.

Під час обговорення питання Дмитро Дресвянніков зазначив, що в районі, дійсно, існують певні проблеми щодо водопостачання. На це є як об'єктивні, так і суб'єктивні причини. В межах повноважень райдержадміністрація вирішує їх, але керівник зазначив, що без 100% оплати за спожиту електроенергію успішно це питання вирішити неможливо. Місцевим радам, підприємствам необхідно посилити роботу щодо ліквідації наявної заборгованості за спожиту електроенергію.

Про розвиток та підтримку початковими спеціалізованими мистецькими навчальними закладами обдарованих, талановитих дітей та молоді Бахмутського району доповіла в.о. начальника відділу культури і туризму райдержадміністрації Людмила Бондарєва. З метою вдосконалення естетичної та музичної позашкільної освіти підростаючого покоління, виявлення юних обдарувань і талантів у районі  працюють п’ять початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Доповідач проінформувала про досягнення вихованців і їх педагогів, про матеріально-технічне забезпечення  закладів і нагальні потреби.

Після розгляду та обговорення питань порядку денного Дмитро Дресвянніков доручив структурним підрозділам підготувати відповідні проекти розпоряджень.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора