A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Свято першого снопа знаменувало початок жнив у Бахмутському районі

Дата: 25.06.2019 11:51
Кількість переглядів: 1847

Фото без опису

У Бахмутському районі з давніх-давен до наших днів зберігається обряд першого снопа – зажинків, який символізує початок жнив і поєднує поезію хліборобської праці та вірування наших предків у невичерпну силу і щедрість рідної землі.

25 липня на полі СТОВ «Моноліт», директором якого є Людмила Іванівна Гончарова, пройшло свято першого снопу за участі керівництва району, Бахмутського районного комітету профспілки працівників АПК, керівників сільгосппідприємств.

Свято відкрив народний фольклорний ансамбль «Веселка» районного Будинку культури, у виконанні якого пролунали українські народні пісні.

Зі святом першого снопа і початком збирання ранніх зернових аграріїв району привітали голова Бахмутської райдержадміністрації Дмитро Дресвянніков і заступник голови районної ради  Степан Легуцький.

Дмитро Олександрович підкреслив важливість і почесність хліборобської праці:

         –  Ви зробили все залежне від вас, щоб у цьому році хлібний коровай був щедрим і вагомим. Я впевнений, що аграрії Бахмутського району якісно та організовано проведуть збирання зернових, і в засіки країни буде закладений гідний врожай. Від цього залежить матеріальний добробут району в цілому, сільгоспвиробників і наших громадян. Шановні хлібороби, трудівники полів, бажаю вам сприятливих погодних умов і в оптимальні строки провести жнива.

Почесне право зжати серпами символічний перший сніп та провести перший покіс було надано механізаторам СТОВ «Моноліт» Миколі Овсяннікову та Сергію Решетняку.

Настоятель Свято-Архангело-Михайлівського храму с. Званівка отець Агапіт за давньою традицією прочитав молебень і благословив хліборобську працю, пшеничну ниву, щоб жнива були успішними, а зібраний врожай щедрим.

Урочиста мить: Дмитро Олександрович і Степан Михайлович дають старт жнивам, і рушив перший комбайн. В добру путь!

Високих вам врожаїв, хлібороби Бахмутчини!

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора