A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ШАНОВНІ ЖИТЕЛІ БАХМУТСЬКОГО РАЙОНУ!

Дата: 01.07.2019 11:49
Кількість переглядів: 1088

З метою покращення матеріального стану багатодітних сімей та створення належних умов для виховання дітей у багатодітних сім'ях Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України "Деякі питання надання соціальної підтримки багатодітним сім'ям" від 13 березня 2019 № 250.

Зокрема із 01.04.2019 запроваджено додатковий вид соціальних виплат - допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях.

Допомога на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях, надається одному з батьків дитини, які постійно проживають разом з дитиною. Така допомога призначається на третю і кожну наступну дитину з місяця звернення до органу соціального захисту населення та виплачується щомісяця по місяць досягнення дитиною 6-річного віку включно.

Документи, необхідні для призначення допомоги, подаються заявником особисто.

Для призначення допомоги органу соціального захисту населення за умови пред'явлення паспорта громадянина України (паспортного документа іноземця) або іншого документа, що посвідчує особу та підтверджує її спеціальний статус, подається заява одного з батьків, з яким постійно проживає дитина, що складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики, та копії таких документів:

          - посвідчення батьків багатодітної сім'ї (з пред'явленням оригіналу) та посвідчення дитини з багатодітної сім'ї (з пред'явленням оригіналу);

          -  свідоцтв про народження всіх дітей (з пред'явленням оригіналу)

У разі коли в сім'ї одночасно народилося двоє і більше дітей, внаслідок чого сім'я набула статусу багатодітної, виплата допомоги здійснюється на кожну таку дитину.

Розмір допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях становить 1700 гривень щомісячно.

Водночас зазначаємо, що рішенням Уряду збережено право на отримання із 01.04.2019 допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях, особам, які звернуться за її призначенням протягом квітня - червня 2019 року.

Пунктом 7 Порядку передбачено, що у разі коли до заяви не додані всі необхідні документи, орган соціального захисту населення повідомляє заявнику, які документи повинні бути подані додатково. Якщо вони будуть подані не пізніше ніж протягом одного місяця з дня одержання зазначеного повідомлення, днем (місяцем) звернення за призначенням допомоги вважається день (місяць) прийняття або відправлення заяви.

З огляду на зазначене, у разі звернення представника багатодітної сімї за призначенням допомоги та неможливості подання відповідного посвідчення приймається заява та надається можливість на донесення необхідних документів у місячний термін.

Враховуючи, що Порядком передбачається можливість призначення допомоги з 1 квітня 2019 року для громадян, які звернуться у період з квітня по червень 2019 року включно, багатодітні сім’ї, які ще не звернулись, стосовно подання заяви до 30 червня поточного року є можливість донести посвідчення або довідки в місячний термін.

У разі утворення об'єднаної територіальної громади заяви з необхідними для призначення допомоги приймаються уповноваженими особами, що визначені виконавчими органами ради об'єднаної територіальної громади, та передаються відповідними органами соціального захисту населення.

З питань призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім'ях звертатись до управління праці та соціального захисту населення Бахмутської райдержадміністрації за телефоном: (0627)44-71-55.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора