A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

На апаратній нараді розглянули питання організації оздоровлення дітей за кошти субвенції з обласного бюджету

Дата: 14.05.2019 09:25
Кількість переглядів: 569

Фото без опису

13 травня перший заступник голови Бахмутської райдержадміністрації Тетяна Єрохіна провела апаратну нараду з керівниками підпорядкованих структурних підрозділів. Коло розглянутих питань досить широке: поточна робота закладів і установ освітньої та медичної сфери, надання медичних послуг мешканцям населених пунктів на лінії зіткнення, внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Бахмутського району на 2019 рік, освоєння коштів субвенцій на оздоровлення та відпочинок дітей, освітні потреби тощо.

Пильну увагу Тетяна Іванівна приділила питанням організації в 2019 році оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, виховуються в сім’ях з дітьми, та механізму відшкодування вартості путівок на їх оздоровлення. У цьому році внесені зміни до порядку організації оздоровлення таких дітей, відшкодування вартості якого здійснюється за рахунок коштів обласного бюджету. Кошти обласного бюджету у вигляді субвенції розподіляються між бюджетами міст обласного значення, районів і об’єднаних територіальних громад за пропозиціями Департаменту соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації з урахуванням чисельності дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, в кожній адміністративно-територіальній одиниці.

Оздоровлення дітей здійснюється в дитячих закладах оздоровлення всіх типів, форм власності, які розташовані на території Донецької області (крім закладів, розташованих на тимчасово окупованій території Донецької області), та пройшли державну атестацію відповідно до законодавства, мають акт приймання дитячого закладу оздоровлення на 2019 рік. Тривалість оздоровчої зміни не менше 21 дня.

Головні розпорядники коштів місцевих бюджетів по видатках за рахунок субвенції визначаються відповідними органами місцевого самоврядування, військово-цивільними адміністраціями. Відшкодування вартості путівки на оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, здійснюється головними розпорядниками у вигляді відшкодування повної вартості путівки батькам (особам, які їх замінюють) шляхом безготівкового перерахування коштів на рахунок дитячого закладу оздоровлення відповідно до угоди, укладеної між головним розпорядником коштів і одним із батьків дитини. 

Відшкодування вартості путівки на оздоровлення дітей, які виховуються в сім’ях з дітьми, здійснюється головними розпорядниками шляхом відшкодування часткової вартості путівки до дитячих закладів оздоровлення в розмірі одного прожиткового мінімуму, встановленого Законом України «Про Державний бюджет України на 2019 рік» на одну дитину віком від 6 до 18 років на 1 січня року.

Враховуючи вищезазначене, з метою ефективного освоєння коштів субвенції на оздоровлення дітей Тетяна Іванівна доручила управлінню праці та соціального захисту населення райдержадміністрації направити до керівництва об’єднаних територіальних громад району листи щодо визначення головних розпорядників коштів у особі УПСЗН райдержадміністрації, а також розробити порядок організації в 2019 році оздоровлення дітей за рахунок коштів районного бюджету.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора