A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Дмитро Дресвянніков ознайомився з діяльністю СТОВ «Востокагро» та ПрАТ «Бахмутський Аграрний Союз»

Дата: 29.05.2019 08:15
Кількість переглядів: 741

Фото без опису

28 травня голова Бахмутської райдержадміістрації Дмитро Дресвянніков разом з начальником управління агропромислового комплексу та розвитку сільських територій райдержадміністрації Ольгою Геліч відвідав СТОВ «Востокагро» та ПрАТ «Бахмутський Аграрний Союз», розташовані на території Новолуганської сільської ради.

Дмитро Олександрович зустрівся з директором СТОВ «Востокагро» Сергієм Манзюком, який показав керівнику району машинно-тракторний парк, ознайомив з виробничою діяльністю господарства. СТОВ «Востокагро» спеціалізується на вирощуванні зернових і технічних культур, забезпечує кормами ПрАТ «Бахмутський Аграрний Союз».

Під час зустрічі обговорювались проблемні питання виробничої діяльності, пов’язані з розташуванням земель сільськогосподарського призначення на лінії зіткнення, де необхідно провести  обстеження щодо наявності вибуховонебезпечних предметів. На теперішній час у зв’язку з існуванням  загрози для життя робітників господарством не обробляються 3 тис. га. Дмитро Олександрович запропонував на його ім’я направити листа із зазначенням існуючої проблеми та обіцяв сприяти у її вирішенні.

Під час відвідування ПрАТ «Бахмутський Аграрний Союз» Дмитро Дресвянніков зустрівся із заввиробництвом Наталею Назаренко, яка провела для гостей екскурсію по виробничим приміщенням, ознайомила з потужностями підприємства та технологією вирощування свиней. ПрАТ «БАС» займається промисловим свинарством, є одним із найбільших підприємств промислового свинарства в Україні. На теперішній час тут на утриманні знаходиться понад 90 тис. голів. Впровадження сучасних технологій та висока генетика вирощуваних тварин дозволяють отримувати виробничі показники на рівні середньоєвропейських. Підприємство виробляє за рік близько 16 тис. тонн високоякісної свинини живою вагою.

Дмитро Олександрович оглянув приміщення, де утримується поголів’я свиней, цех по приготуванню кормів, котельню. З Наталею Андріївною обговорили труднощі, з якими стикається підприємство протягом останніх років. Підприємство розташоване на лінії зіткнення, тому постійно існує загроза обстрілів. Трудовому колективу, який налічує близько 700 осіб, доводиться працювати в екстремальних умовах, небезпечних для життя та здоров’я людей.

Дмитро Олександрович зазначив, що за результатами робочої поїздки по району планується проведення нарад, «круглих столів» за участі військових і керівників сільськогосподарських підприємств, які розташовані на лінії зіткнення,  задля спільного пошуку шляхів вирішення проблемних питань.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора