A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

НА РОБОЧІЙ НАРАДІ ОБГОВОРИЛИ, ЯК ЗБЕРЕГТИ САМОСІЙНІ ЛІСИ НА ТЕРИТОРІЇ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата: 15.10.2024 17:00
Кількість переглядів: 27

Фото без опису

 

 

Під головуванням першого заступника голови Донецької ОВА Юрія Винокурова відбулась робоча нарада, на якій розглянули питання збереження самосійних лісі на Донеччині.

У нараді взяли участь голова Бахмутської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Сергій Кальян і начальники військових адміністрацій населених пунктів Бахмутського району.

Обговорили ситуацію з лісами в зоні військових дій та наслідки масштабних пожеж у Донецькій області. Лісівники представили пропозиції щодо необхідності передачі самосійних лісів до державного лісового фонду.

Саме зараз важливим є передача самосійних лісів до відповідального лісокористувача – ДП «Ліси України», який має технічні та фінансові ресурси для організації ведення лісового господарства, створення нових робочих місць, збільшення надходжень до місцевих бюджетів у вигляді податків та обов’язкових платежів, захисту лісів від пожеж.

На Донеччині вже є деякий досвід  передачі самосійних лісів із комунальної власності до ДП «Ліси України».

Тема викликала активне обговорення. Керівництву громад належить опрацювати багато питань: щодо інвентаризації лісів, процедури підготовки земельної документації, майнових неузгодженостей повноважень органів місцевого самоврядування щодо ухвалення рішень по передачі самосійних лісів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора