A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

ЗАПРОШУЄМО МОЛОДЬ ДОНЕЧЧИНИ ДО ОСВІТНЬО-ІНТЕРАКТИВНОГО ЗАХОДУ "СОБОРНІСТЬ ОЧИМА МОЛОДІ"

Дата: 18.01.2023 14:13
Кількість переглядів: 70

Фото без опису

 

22 січня вся Україна відзначає День Соборності. Донецький обласний дитячо-молодіжний центр разом з управлінням сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання запрошують на освітньо-інтерактивний захід «Соборність очима молоді» 22 січня об 11:00 за попередньою реєстрацією https://forms.gle/C4Gvk8SYcW3RzyNX7

 

Свято було офіційно встановлене у 1999 році, враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання УНР і ЗУНР для утворення єдиної (соборної) української держави.

 

Акт Злуки увінчав соборницькі прагнення українців обох частин України – Наддніпрянщини та Наддністрянщини – щонайменше з середини XIX століття. Це була основоположна подія для українського державотворення.

День Соборності – це не лише важливе національне свято, а й привід для того, щоб ще раз осмислити пройдений нашим народом шлях до державності, щоб зробити правильні висновки та взяти все цінне з повчального історичного досвіду.

 

Ідея соборності була і залишається базовою національною цінністю українців. А нині вона є ще й обов’язковою передумовою успіху нашого спротиву зовнішній агресії.

 

Сьогодні Соборність для України – деокупація всіх територій України, захоплених ворогом. Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього.

Захід проводиться за підтримки управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації.

 

#Одна_єдина @Донецька обласна державна адміністрація

 

За матеріалами управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької облдержадміністрації


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора