A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

На обласній нараді обговорили питання підготовки до осінньо-зимового періоду, евакуації населення та порядку виплати заробітної плати освітянам, які перебувають на тимчасово окупованій території

Дата: 13.07.2022 17:29
Кількість переглядів: 111

Фото без опису

 

13 липня голова Бахмутської райдержадміністрації, начальник районної військової адміністрації Сергій Кальян узяв участь у нараді, що проходила під головуванням очільника Донецької ОВА Павла Кириленка.

 

На спільній нараді з керівниками громад, районів і структурних підрозділів Донецької ОВА обговорювалися питання, що стосуються підготовки до осінньо-зимового періоду, евакуації населення та культурно-матеріальних цінностей, порядку виплати заробітної плати педагогам, які перебувають на тимчасово окупованій території.

 

Павло Кириленко звернув особливу увагу учасників наради на те, що область готується  до проходження осінньо-зимового періоду в умовах відсутності в населених пунктах газу. «А це означає, що маємо чітко визначити кількість населення, яке може залишитися на території області, щоб брати участь у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури. Це – за нашими оцінками –  близько 235 тисяч осіб. Решта має евакуюватися, –  наголосив очільник області. – Евакуювати мають і все, що становить культурну, мистецьку чи матеріальну цінність. Звичайно, абсолютна більшість цінностей вже вивезена, але легковажити тим, що залишається, теж не варто».

 

Стосовно евакуації населення Павло Кириленко підкреслив: увесь процес на місцях має бути чітко спланований і розписаний, люди мають розуміти, куди їх евакуюють, у яких умовах вони перебуватимуть. Для цього кожна громада має визначитися з тим, до якої області евакуюватимуть мешканців їхніх територій.

 

Також на нараді обговорювалися шляхи вирішення ще одного проблемного питання – порядок виплати грошей освітянам, які залишилися на тимчасово окупованих територіях. Перед  представниками місцевої та державної влади стоїть завдання: спільно напрацювати єдиний прозорий, зрозумілий та диференційований механізм, щоб виконати зобов'язання перед педагогами, які не зрадили українську державу і своїх вихованців, але в той же час не фінансувати тих освітян, які перейшли на бік ворога й готові вчити дітей за підручниками і програмами російських окупантів.

 

Підводячи підсумки розгляду життєво важливих питань, Павло Кириленко звернувся до учасників наради: «Усі питання, розглянуті на нараді, потребують рішучих, подекуди непопулярних дій, і особистої відповідальності кожного на своєму місці. Але в умовах війни маємо спрямовувати усі свої зусилля не на популярність, а на досягнення нашої спільної мети – перемоги і вигнання російських окупантів з нашої землі».

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора