A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Не допускайте виникнення пожеж!

Дата: 03.08.2021 14:47
Кількість переглядів: 283

Фото без опису

У Бахмутському районі частіше фіксуються випадки горіння сухої рослинності, що призводить до виникнення надзвичайних ситуацій, забруднення атмосферного повітря та погіршення якості земельних ресурсів, становить загрозу для житлових будинків та місцевого населення.

Зазвичай більшість цих протиправних дій з боку жителів спостерігається в садівничих товариствах і на присадибних ділянках приватного сектору. Під час проведення заходів із благоустрою на території району не варто спалювати листя і висохлі рослини, також не слід накопичувати побутові відходи, листя, гілки та сухостійну деревину. Оскільки спалювання листя та відходів несе загрозу для навколишнього середовища, за такі дії передбачена адміністративна відповідальність.

Крім того, згідно зі ст. 245 Кримінального кодексу України за знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикорослих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим способом порушник може понести кримінальну відповідальність.

З метою попередження, запобігання та ліквідації пожеж у природних екосистемах на території Бахмутського району Бахмутською райдержадміністрацією забезпечено виділення паливно-мастильних матеріалів з районного матеріального резерву державним пожежно-рятувальним загонам ГУ ДСНС України у Донецькій області.

Райдержадміністрація закликає громадян відмовитись від спалювання сухої трави, листя та інших рослинних залишків, бути уважними, перебуваючи в природних екосистемах, не допускати виникнення пожеж. Кожен такий підпал не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, знищуючи живу природу, але й  становить загрозу для життя та здоров’я людей.

У випадку виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації телефонуйте за номером «101».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора