A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

У Бахмутській райдержадміністрації відбулось чергове засідання колегії

Дата: 26.05.2021 14:00
Кількість переглядів: 539

Фото без опису

26 травня голова Бахмутської райдержадміністрації Олексій Рослов провів у онлайн-режимі чергове засідання колегії райдержадміністрації. Згідно з порядком денним розглянуті наступні питання:

  • про стан роботи із запобігання та виявлення корупції в Бахмутській райдержадміністрації;
  • про стан роботи з дітьми, які перебувають на обліку як такі, що опинились у складних життєвих обставинах;
  • про проект Програми зайнятості населення Бахмутського району на 2021-2022 роки.

З інформацією  за першим питанням порядку денного виступила начальник відділу з питань правової роботи, запобігання та виявлення корупції райдержадміністрації Ольга Анісімова.

Доповідач зазначила, що в 2020 році в райдержадміністрації проводилась систематична робота, спрямована на попередження корупції. З метою забезпечення дотримання антикорупційного законодавства та вжиття заходів щодо усунення недоліків у разі їх виявлення відділом було організовано проведення семінарів за темами: «Про нове в електронному декларуванні», «Про подання щорічної декларації», «Про основні принципи державної служби відповідно до Закону України «Про державну службу» та обмеження, передбачені Законом України «Про запобігання корупції», «Про основи політичної неупередженості державних службовців відповідно до Закону України «Про державну службу» та Закону України «Про запобігання корупції» в мережі Інтернет».

Задля виявлення причин, що можуть призвести до вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, уповноваженими особами здійснена антикорупційна експертиза на відповідність чинному законодавству України:

  • 712 розпоряджень голови райдержадміністрації з основної діяльності;
  • 69 розпоряджень голови райдержадміністрації з кадрових питань;
  • 35 рішень колегії райдержадміністрації;
  • 10 наказів керівника апарату райдержадміністрації з основної діяльності;
  • 265 наказів керівника апарату райдержадміністрації з кадрових питань.

Відділом проведена перевірка факту своєчасності подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік: керівництва райдержадміністрації, державних службовців апарату та структурних підрозділів райдержадміністрації без статусу юридичної особи публічного права, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації зі статусом юридичної особи публічного права. Також здійснена перевірка факту своєчасності подання декларацій суб’єктів декларування, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функції держави або місцевого самоврядування, за 2020 рік.

Для забезпечення можливості внесення громадянами повідомлень про корупцію в Бахмутській райдержадміністрації запроваджений механізми зворотного зв’язку з громадськістю. Зв’язок здійснюється через телефон довіри, шляхом проведення прямих телефонних ліній керівництва райдержадміністрації, телефонних «гарячих ліній», особистого прийому громадян керівництвом райдержадміністрації, виїзних прийомів на територіях місцевих рад, надходження письмових звернень до райдержадміністрації та інших заходів.

Начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Світлана Гатченко поінформувала про стан роботи з дітьми, які перебувають на обліку як такі, що опинились у складних життєвих обставинах, про проведення спільно з суб’єктами соціальної роботи профілактичних заходів з метою попередження соціального сирітства.

Станом на 01.05.2021 на профілактичному обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебувають 12 дітей. Слід зазначити, що до відповідних розділів  Програми економічного і соціального розвитку Бахмутського району щороку службою у справах дітей включаються заходи профілактичного характеру. У 2021 році Програмою передбачено фінансування таких заходів за рахунок коштів районного бюджету на загальну суму 95,5 тис.грн. На теперішній час фактично виділено 45,5 тис.грн.

З початку поточного року службою проведені 6  профілактичних  рейдів, відвідані 11 сімей з дітьми. Спеціалістами служби регулярно відвідуються сім’ї, діти яких перебувають на профілактичному обліку, з батьками проводиться роз’яснювальна робота щодо належного виконання ними батьківських обов’язків.

Згідно з порядком денним директор Бахмутського міського центру зайнятості Ірина Лещенко представила проект Програми зайнятості населення Бахмутського району на 2021-2022 роки.

Після розгляду та обговорення питань Олексій Рослов  доручив відповідним структурним підрозділам підготувати проекти рішень з урахуванням рекомендацій та зауважень.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора