A A A K K K
для людей з вадами зору
Бахмутська районна державна адміністрація
Донецька область

Інформаційне повідомлення про проведену роботу Бахмутським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області за 2020 рік

Дата: 18.01.2021 17:21
Кількість переглядів: 468

За підсумками роботи  минулого 2020 року фахівцями  відділу безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини  проведено 36 позапланових перевірок суб’єктів господарювання. В ході перевірок виявлені 3 грубі порушення, для усунення яких складено 3 приписи.

Суб’єктам господарювання видано 6 єксплутаційних дозволів відповідно до вимог Закону  України «Про  основні  принципи  та  вимоги  до  безпечності  та  якості  харчових  продуктів» від 23.12.97 №771/97-ВР, внесено до державного реєстру потужностей 222 об’єкта, діяльність яких  пов’язана з обігом харчових продуктів.

Спеціалістами спільно з фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства на протязі року проведено 214 позапланових перевірок, у тому числі 91 з метою виконання постанов КМУ України, розпоряджень ГУ ДПСС в Донецькій області та інших розпорядчих  та нормативних документів по профілактиці та недопущенню розповсюдження  гострої респіраторної хвороби COVID-19.

За матеріалами перевірок виявлене 20 порушень санітарного законодавства, з них за недоброякісною питною водою в дошкільних та начальних закладах та на об’єктах централізованого водопостачання   – 7, за порушення протиепідемічних вимог щодо профілактики  COVID - 19  в  закладах харчування та торгівлі продовольчими товарами на період дії карантину – 12, за іншими причинами - 1. За усіма фактами порушення санітарного законодавства складено 10  приписів, за грубі порушення 10 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

В ході здійснення державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства на об’єктах підвищеного епідеміологічного ризику фахівцями відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства проводився відбір зразків та  лабораторне  дослідження якості питної води в системах централізованого водопостачання, в дошкільних та навчальних закладах м населених пунктів Бахмутського району в ході підготовки до нового навчального року. Так,  за результатами проведених лабораторних досліджень із 70 досліджених проб питної води на мікробіологічні показники не відповідали  вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10  - 11 (питома вага нестандартних проб складає 15,7%), з 39 досліджених проб 22 з перевищенням тимчасово допустимих рівнів (питома вага нестандартних проб складає 56,4%).

У складі моніторингових груп за участю фахівців  відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Бахмутського районного  управління ГУ ДПСС в Донецькій області спільно з співробітниками Бахмутського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Донецькій області були проведені моніторингові обстеження суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність з продажу продовольчих та непродовольчих товарів, в закладах громадського харчування щодо дотримання протиепідемічних заходів у зв’язку з розповсюдженням COVID-19. Як показали проведені моніторингові обстеження на кожному п’ятому  були  виявлені  порушення.

Основна маса зауважень була пов’язана з відсутністю засобів індивідуального захисту, встановленої кількості відвідувачів (не більше 1 особи на 10 кв. м  площі), недотримання соціальної дистанції. Суб’єктам господарювання  надані пропозиції, попередження про персональну відповідальність щодо невиконання карантинних обмежень.

В рамках посилення карантину з 08.01.2021 року та введення додаткових  обмежувальних протиепідемічних заходів з профілактики  розповсюдження COVID-19 фахівцями продовжується  моніторинг з контролю виконання підприємствами, закладами та ринками міста постанов Головного санітарного лікаря України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора